06.10.2013 20:41
Suroviny:
šípky
cukr
Postup
Celé šípky si přineseme domů a opláchneme. Poté je připravíme na tepelné zpracování. Jsou zde dvě cesty, jedna relativně časově nenáročná (a jí se týká úvodní časový údaj) a druhá, která je na dlouhé večery.
Druhá, náročnější, metoda předpokládá, že každý šípek zbavíme...
01.10.2013 20:56
Recept je vlastně jednoduchý, potřebujete pouhé tři suroviny. Základ tvoří švestky. Tři kila omyjte a osušte.
Pokud si obléknete rukavice (nejlépe jednorázové, žádné bavlněné), neprohloupíte. Roztrhávání plodů a odpeckovávání vám totiž zabarví ruce nejméně na týden, navíc si zničíte...
01.10.2013 20:51
Ideální přípravek k dochucování salátů, pokrmu a především jako jeden z málo známých detoxikačních prostředků uživaných preventivně nebo v průběhu nemocí. A v kuchyni se také nezstratí!!§
Postup:
Kilogram dobře omytých jablek zbavených stopek a okvětí nastrouháme na hrubém nerezovém struhadle...
28.09.2013 15:28
Skvělá jablečná přesnidávka, vhodná i pro malé děti. Není nic lepšího než domácí výroba s čerstvých jablíček z vlastní nebo sousedovy zahrádky....tak pojďme do tohho...
Jablka
kyselejší
1 kg
Cukr
5 g
Badyán
1/2 hvězdičky...
28.09.2013 15:26
Recept na skvělý hruškový kompot.....vyzkoušeno
Ingredience :
Pískový cukr
400 g
Kyselina citronová
1 lžíce
Hrušky
vyzrálé, ještě pevné
Hrušky opláchneme, oloupeme, rozpůlíme, jádřince vykrojíme a ihned vkládáme do studené vody s trochou...